Siteye Geri Dön
Dijital Dünya'da Neler Oluyor?
Rekabet Kurumu’ndan Google’a soruşturma

Rekabet Kurumu tarafından Google, Google LLC, Google Ireland Limited ve Alphabet.Inc hakkında resmi olarak soruşturma açıldı.

Google’a açılan soruşturmanın sebebi olarak, arama motoru pazarındaki hakimiyetini ve tekelliğini olumsuz olarak kullanarak, yerel arama hizmeti sunan arama motorlarını dışlayacak şekilde kendini öne çıkarması olarak açıklandı. Kurul, ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitler sonucunda soruşturma açılmasına karar verdi.

devamı için >>
Facebook Hikayeler’e Etkinlik Paylaşma Özelliği

Facebook’un dünya genelinde yayınladığı yeni özellikler şöyle:“Hikayende Paylaş”: Ziyaret ettiğiniz bir etkinliğin sayfasını hikayenizde paylaşarak o etkinliğe katılmak isteyen arkadaşlarınızla bağlantı kurabileceksiniz.


devamı için >>
Twitter, Snapchat ve Instagram İle Rekabet Etmek İçin Kamerasını Güncelledi

Twitter'ın kamerasının kötülüğünden muzdarip arkadaşlar için bu haber iyi gelecek. Twitter, uygulama içinden daha kaliteli şekilde görsel hazırlamaya olanak sağlayan bir kamera güncellemesi yayınladı.

devamı için >>
Netflix, Black Mirror: Bandersnatch’ten Sonra Daha Fazla İnteraktif Dizi Çekeceğini Açıkladı

Geçtiğimiz günlerde Netflix’in baş ürün sorumlusu Greg Peters, interaktif formatı keşfetmeye başlarken bu etkileşimli şovlardan daha fazlasını yapacaklarını belirtmişti. Şimdi de Netflix ürün başkan yardımcısı Todd Yellin,  yaptığı bir sunum sırasında bu bilgiyi onayladı.

devamı için >>
Çin'deki Bir Metroda Yüz Tanıma ile Ödeme Sistemi Deneniyor

Çin'in Shenzhen şehrinde metrolarda ödeme yöntemi olarak yüz tanıma sistemi denenmeye başlandı.

Metrolara binebilmek için yüzünüzü bir ödeme aracı olarak kullanmak, o kadar uzakta olmayabilir. South China Morning Post’ta çıkan bir habere göre Çin’in teknoloji başkenti Shenzhen’de yerel bir metro işletmecisi, 5G şebekesiyle desteklenen bir yüz tanıma özelliği test ediyor.

devamı için >>
Video Reklam Yatırımları 2021 Yılına Kadar %44 büyüyecek

E-marketer'ın açıkladığı rapora göre ABD’deki sosyal medya video reklam yatırımlarının, 2019’dan 2021’e kadar  % 44 artarak 14.89 milyar dolara ulaşacağını tahmin ediliyor. Bu oran toplam video reklam harcamasının % 30.4’ünü oluşturuyor.

Ayrıca aynı rapora göre genel video reklam harcamalarının 2019 ile 2023 arasında % 62,1 oranında artacağı öngörülüyor.

devamı için >>

Dijital Buro İstanbul

Nisbetiye Mah. Belediye Sitesi Yolu Sok. Belediye Siteleri A4 Blok No:14R Beşiktaş/İstanbul

Türkiye

Unsubscribe
MailerLite