Siteye Geri Dön
Dijital Dünya'da Neler Oluyor?
İnternetten Gıda Satışları Yüzde 112 Arttı

2019 yılına hızlı başlayan e-ticaret sektöründe geçtiğimiz yıla göre en büyük artış, yüzde 112 ile gıda ürünleri grubunda yaşandı. E-ticaret altyapı şirketi IdeaSoft, alt yapısını kullanan sanal mağazaların 1 milyona yakın siparişini inceledi. Geçtiğimiz yıla göre yüzde 112 artan online gıda satışları 2019’un ilk 3 ayında en hızlı büyüyen ürün kategorisi oldu.

devamı için >>
TikTok'un Çatı Şirketi ByteDance, Spotify ve Apple Music'e Rakip Oluyor

TikTok'un çatı şirketi ByteDance'in Messenger benzeri uygulamasını Feiliao'yu tanıttmıştı. Bugün paylaşılan habere göreByteDance, Spotify benzeri kendi dijital streaming platformunu oluşturuyor. 

devamı için >>
Milyonlarca Instagram Influencer'ının Gizli İletişim Bilgileri Kopyalandı

İnternette milyonlarca Instagram Influencer'ının, ünlünün ve marka hesaplarının gizli iletişim bilgilerini içeren büyük bir veri tabanı bulundu. Amazon Web Services'ta tutulan bu veri tabanı, savunmasız bir şekilde açıkta bırakılmış durumda. Öyle ki, veri tabanına erişmek için bir şifre girişi yapmanıza dahi gerek kalmıyor. 

devamı için >>
Google’ın da Bazı Şifreleri Düz Bir Metin Halinde Sakladığını Biliyor muydunuz?

Google konu ile ilgili, G Suite kullanıcılarını şifre kurtarma uygulamasındaki bu hata konusunda uyardı. Hata ise aslında 2005’ten beri mevcut. Geçmişten gelen zayıf güvenlik yaklaşımları, teknoloji devlerine gelecekte büyük sorunlar çıkartıyor.

devamı için >>
ABD’den yeni Huawei kararı

ABD’de, ulusal güvenlik açısından risk teşkil ettiğine inanılan yabancı telekomünikasyon şirketlerinin ABD’li firmaların teknolojilerini kullanmalarının yasaklanmasına yönelik karar alınmış, ardından Google’ın çatı şirketi Alphabet de Huawei’yle yazılım, donanım ve teknik servis hizmetlerini içeren anlaşmanın kapsamını daralttığını duyurmuştu. Bugün ABD Ticaret Bakanlığınca yapılan açıklamada, kara listedeki Huawei şirketine uygulanan ticari kısıtlamaların bazılarının 90 günlüğüne askıya alındığı belirtildi

devamı için >>

Dijital Buro İstanbul

Nisbetiye Mah. Belediye Sitesi Yolu Sok. Belediye Siteleri A4 Blok No:14R Beşiktaş/İstanbul

Türkiye

Unsubscribe
MailerLite